Bebek Gelişimi
Hamileliğin 37. haftasına ulaştığınızda, bebeğiniz resmi olarak tam döneme ulaşmış, tamamen gelişmiş ve doğmaya hazırdır. Yaklaşık 46 cm uzunluğunda ve ortalama 2,5 kg ağırlığındadırlar.
Bu aşamada, bebeğinizin akciğerleri ve diğer hayati organları tamamen gelişmiştir, yani rahim dışında hayatta kalabilirler. Erken doğmaları halinde artık hayatta kalma şansları yüksektir, ancak büyümeye ve gelişmeye devam etmeleri için mümkün olduğunca uzun süre anne karnında kalmaları yine de en iyisi olacaktır.
Başları pelvisinize girmiş olabilir, bu da doğum kanalına düştüğü anlamına gelir. Bu, doğumun yakın olabileceğinin bir işaretidir ve sağlık uzmanınız doğum öncesi ziyaretler sırasında bebeğin pozisyonunu ve serviks genişlemesini kontrol edebilir.
Bebeğinizin beyni de gelişmeye devam etmektedir ve dokunma, ışık ve sese tepki verebilecek, ayrıca sizin ve eşinizin sesini duyabilecektir.
Ciltleri de daha az şeffaf hale geliyor ve ciltlerini kaplayan ve amniyotik sıvıdan koruyan beyaz, peynirimsi bir madde olan verniks kazeoza üretmeye başlıyorlar. Bu madde doğumdan sonra temizlenecektir.
Bu aşamada, bebeğiniz doğuma hazırlanmak için baş aşağı pozisyona da yerleşmeye başlar. Büyüdükçe daha az hareket etmeye başlayacaklar, ancak yine de hareketlerini hissedebileceksiniz.
Doğum tarihiniz yaklaştıkça, doğumun aşamaları ve doğum sırasında sizi nelerin beklediği hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Doğum eylemi ve doğum için bir planınızın olması ve tercihleriniz hakkında sağlık uzmanınızla iletişim kurmanız da önemlidir. Ayrıca hastane çantanızı hazır bulundurmalı ve doğum başladığında birinin sizi hastaneye götürebileceğinden emin olmalısınız.
37. haftada bebeğiniz tamamen şekillenmiş ve sizinle tanışmaya hazırdır. Kendinizi zihinsel ve fiziksel olarak onun gelişine hazırlamaya başlamak iyi bir fikirdir. Sağlık uzmanınızla iletişim halinde kalmayı ve onların talimatlarına uymayı unutmayın.
37. Hafta Belirtileri:
Hamileliğinizin 37. haftasına girerken, doğum tarihinize yaklaştıkça çeşitli belirtiler yaşayabilirsiniz. Bazı yaygın belirtiler şunlardır:
Braxton Hicks kasılmaları: Bunlar ara sıra meydana gelen ve hafif kramplar gibi hissedilebilen ağrısız kasılmalardır.
Yorgunluk: Doğum tarihiniz yaklaştıkça, hamileliğin fiziksel ve duygusal talepleri nedeniyle artan yorgunluk yaşayabilirsiniz.
Bel ağrısı: Bebeğiniz düştükçe ve rahminiz genişledikçe, belinize binen ilave yük nedeniyle sırt ağrısı yaşayabilirsiniz.
Bozuk uyku düzeni: Doğum tarihiniz yaklaştıkça rahat etmek zorlaşabilir. Dolayısıyla uykusuzluk sorunu yaşayabilirsiniz.
Duygusal değişiklikler: Doğum tarihiniz yaklaştıkça artan endişe ve duygusal değişiklikler yaşayabilirsiniz.
Sık idrara çıkma: Bebeğiniz düştükçe mesanenize baskı yaparak daha sık idrara çıkma ihtiyacı duymanıza neden olabilir.
Amniyotik sıvı sızıntısı veya kaybı: Amniyotik sıvı sızıntısı veya kaybı yaşayabilirsiniz, bu da doğumun başlamak üzere olduğunun bir işareti olabilir.
İştah kaybı: Doğum tarihiniz yaklaştıkça iştahınızda bir azalma yaşayabilirsiniz.
İshal: Vücudunuz doğuma hazırlanırken vücuttaki hormonal değişiklikler ishale neden olabilir.
Her hamileliğin kendine özgü olduğunu ve bu belirtilerin kadından kadına değişebileceğini unutmamak önemlidir. Herhangi bir endişeniz varsa, sağlık uzmanınızla iletişime geçmeniz önemlidir.
37 Haftalık Gebelik Kaç Aylık?
37 haftalık gebelik 8 aylık ve 19 günlük hamileliği ifade eder. Bu süreçte doğumun başlaması mümkündür. Bu nedenle detaylı bilgi almak için doktorunuza danışabilirsiniz.
37 haftalık gebelik kaç aylık diye merak etmeniz gayet doğal fakat gebeliğin ay yerine hafta olarak hesaplanması, bebek gelişiminin ve doğum tarihinin daha doğru bir şekilde takip edilmesini sağlamaktadır. Gebelik, son adet döneminin ilk gününe göre hesaplanır; bu da genellikle gebe kalmadan yaklaşık iki hafta öncesidir. Yani adet görülmediği dönemde dört haftalık hamile olduğu ve bir aylık hamilelik süresini tamamladığı anlamına gelir.
Hamileliği ay olarak takip etmek kafa karıştırıcı olabilir çünkü bir aydaki hafta sayısı 28 ila 31 gün arasında değişebilir ve bu da bir hamileliğinin gerçekte ne kadar ilerlemiş olduğu konusunda kafa karışıklığına yol açabilir. Örneğin, bir kadına dört aylık hamile olduğu söylendiğinde, ikinci trimesterde olduğunu düşünebilir, ancak adet döngüsünün uzunluğuna bağlı olarak, aslında ilk trimesterin sonuna daha yakın olabilir. Ek olarak, gebeliğin hafta olarak takip edilmesi bebek gelişiminin daha hassas bir şekilde izlenmesine olanak tanır.
37. Hafta Tavsiyeleri:
Hamileliğinizin 37. haftasına girerken, bebeğinizin gelişine hazırlanmanıza yardımcı olacak bazı ipuçlarını ve önerileri burada bulabilirsiniz:
Bilgi sahibi olun: Doğumun aşamaları ve doğum sırasında sizi nelerin beklediği hakkında bilgi edinin.
Bir planınız olsun: Sağlık uzmanınızla doğum eylemi ve doğumla ilgili tercihleriniz hakkında iletişim kurun.
Hastane çantanızı hazırlayın: Hastanede kalacağınız süre boyunca ihtiyaç duyacağınız her şeyin yanınızda olduğundan emin olun.
Doğum sonrası için düzenlemeler yapın: Doğumdan sonra size ve bebeğinize bakabilecek birinin olduğundan emin olun.
Aktif kalın: Yürüyüş, hafif egzersiz ve doğum öncesi yoga vücudunuzu doğuma hazırlamaya yardımcı olabilir.
Rahatlama teknikleri uygulayın: Doğumla başa çıkmanıza yardımcı olması için derin nefes alma, meditasyon ve görselleştirme gibi gevşeme tekniklerini öğrenin.
Mümkün olduğunca dinlenin: Doğum tarihiniz yaklaştıkça, mümkün olduğunca çok dinlenmeye çalışın.
İyi beslenin: Sizin ve bebeğinizin sağlığını desteklemek için bol miktarda meyve, sebze ve protein içeren dengeli bir diyet uygulayın.
Sağlık uzmanınızla iletişim halinde olun: Sağlık uzmanınızla iletişim halinde olun ve talimatlarına uyun.
Yardım istemekten çekinmeyin: Destek için ailenize ve arkadaşlarınıza ulaşın. Görevler veya ayak işleri için yardım istemekten korkmayın.
Her hamileliğin kendine özgü olduğunu ve doğumun zamanlamasının kadından kadına değişebileceğini unutmamak önemlidir. En önemli şey, doktorunuz ile yakın iletişimde kalmak ve onların talimatlarına uymaktır.
Doğum tarihi hesaplayıcı
Bebeğinizin doğum tarihi ne zaman? Son adet tarihinize, gebe kalma tarihinize, Tüp Bebek için üç günlük veya beş günlük sperm transfer tarihinize veya son ultrason tarihinize göre doğum tarihinizi bulmak için bu doğum tarihi hesaplayıcısını kullanın.