Hamilelik sırasında vücudunuzda meydana gelen pek çok değişiklik arasında kilo alımı en önemlilerinden biridir. Fazla kilolar, bebeğinizin minik bir embriyodan rahim dışındaki hayata hazır bir yenidoğana kadar büyümesini ve gelişmesini desteklemeye yardımcı olur.

Bebeğinizin ağırlığına ek olarak, plasenta, amniyotik sıvı, meme dokusu ve artan kan hacmi de hamilelik kilonuza önemli kilolar ekler.

Her hafta ve üç aylık dönemde ne kadar kilo almayı beklediğinizden emin değilseniz, bu hamilelik kilo alımı hesaplama aracı size yardımcı olabilir. Ancak, hamilelik sırasında kilo alımı söz konusu olduğunda "normal" olarak kabul edilen geniş bir aralık olduğunu unutmayın. 

Alacağınız toplam kilo, metabolizmanız, aktivite düzeyiniz, genetiğiniz ve ikiz veya çoğul bebek taşıyıp taşımadığınız gibi çeşitli faktörlere bağlı olacaktır.

Unutmayın, bu hamileliğiniz sırasında ne kadar kilo alabileceğiniz konusunda size kabaca bir fikir vermek için tasarlanmış bir eğitim aracıdır, sağlık uzmanınızın rehberliğinin yerine geçmez. 

Tartıdaki sayıdan daha önemli olan, doğum öncesi randevularınıza uymaktır. Çok yavaş veya hızlı kilo aldığınızdan endişeleniyorsanız, endişelerinizi doktorunuza veya ebenize iletin. Doğru yolda olup olmadığınızı belirlemenize yardımcı olabilirler.

Hamilelik sırasında ne kadar kilo almalısınız ve "normal" olan nedir?

Hamilelikte kilo alımı herkese uyan tek bir ölçü değildir. Bir anne adayının hedeflemesi gereken önerilen kilo aralığı, hamilelik öncesi kilosuna, vücut kitle indeksine (VKİ) ve çoğul gebelik bekleyip beklemediğine bağlı olarak değişir.

Danış, destek al ve öğren (biraz da gülümse).

Bu web sitesinde sunulan içerikler sadece bilgi amaçlı sağlanmıştır ve doktor tavsiyesi yerine geçmez. Bu web sitesinde sunulan içerikler; tıbbi öneri, tanı ve tedavi için kullanılmamalıdır. Eğer bir sağlık sorunu yaşıyorsanız, lütfen bir sağlık kurumu yada hekiminiz ile iletişime geçiniz.